duminică, 17 februarie 2008

FARA BUTOANE!

Antrenorul Urziceniului e indignat ca se vorbeste de aranjamente fara ca cineva sa ia masuri.

Tehnicianul principal al Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a facut o sinteza a pregatirii efectuate în Antalya si si-a exprimat temerile legate de returul campionatului.

Sunteti multumit de pregatirea facuta?

Da. S-au antrenat foarte bine. Sunt ceva probleme cu accidentarile, dar speram sa le rezolvam. Mijlocasul Ricardo Gomez, un jucator de baza al nostru, a pierdut o parte din antrenamente din cauza unei accidentari la glezna. Nu am reusit sa mai facem niciun transfer. In momentul de fata, cred ca daca ar mai veni doi jucatori, ar fi perfect. Incercam sa-i aducem, dar nu va pot spune numele lor. Unul este international. Daca nu, cred ca putem face fata în partea a doua a campionatului cu lotul actual.

Va asteapta un retur foarte greu.

Nu ma sperie acest lucru. Celelalte echipe s-au întarit, dar noi avem atuul omogenitatii, jucam de mult timp împreuna si s-ar putea ca asta sa ne ajute.

Care sunt obiectivele pentru a doua parte a sezonului?

Participarea în Cupa UEFA. Acest lucru îl putem obtine prin clasarea cel putin pe locul 6 în campionat, prin jucarea finalei Cupei României sau prin câstigarea ei. Cu actualul lot sunt sigur ca ne putem îndeplini ceea ce ne-am propus.

De ce va este teama în retur?

Imi este teama de ce se întâmpla în spate. E pacat. Pe teren putem face fata oricarei echipe, am demonstrat-o în tur, nu ne e frica de nimeni.

Credeti ca se vor actiona butoanele, asa cum a spus Gigi Becali?

E o situatie care lasa de dorit si e jalnic ce se întâmpla. Nu stiu ce fel de tara suntem de se vorbeste de butoane si nu se ia nicio masura. Nu se face nimic. Este ceva incredibil. Multora nu ne place ce se întâmpla aici, dar asta e România. Speram ca odata cu intrarea în Europa sa se mai schimbe ceva.

Va mai gânditi sa plecati din tara, cum ati mai facut-o?

Acum, ca suntem în Uniunea Europeana, as ramâne mai mult pe aici, dar depinde de ce se va întâmpla în returul acesta, în care, cum am mai spus, este posibil orice.

Este miza chiar asa de mare încât sa se recurga la orice mijloace?

Pâna la urma este doar fotbal. Noi o facem mai mare. Fiecare vrea sa câstige, dar nu mai conteaza metoda. Asta este rau pentru fotbalul nostru. Noi speram sa razbatem, sa nu se mai întâmple ce s-a întâmplat în tur si sa nu avem mari probleme, sa ne putem atinge obiectivul.