luni, 17 august 2009

Au fost arestati in hainele de nunta, din cauza ca erau imigranti

Ziua nuntii este, teoretic, cea mai fericita din viata
unui cuplu. Insa in loc sa mearga in fata preotului, doua mirese si viitorii lor soti au fost incatusati si dusi la sectia de politie locala, titreaza, miercuri, "Mail Online". Arestarile au facut parte dintr-o operatiune pusa la cale pentru a ancheta o retea de persoane ce realizau casatorii internationala false si care le permit imigrantilor sa ramana in tara dorita.
Politia si membrii oficiului de imigratie din Marea Britanie au facut o razie la doua case
diferite si au arestat mirese din Slovacia si barbati nigerieni, chiar inainte ca acestia sa plece spre biserica. Alte patru persoane din Nigeria, Slovacia si Cehia, despre care se crede ca ar fi castigat aproape 20.000 de euro pentru fiecare mariaj, au fost de asemenea arestati. Ancheta s-a focalizat pe doua grupari din Manchester si Bradford. Politistii au asteptat pana banda de nigerieni a mers din Manchester in celalat oras inainte sa-i aresteze cu doar cateva ore inainte ca ceremoniile sa aiba loc", a declarat detectivul sergent Pete Gallagher.
Bisericile tintite de membrii retelei sunt St Philip si St James din Scholes, si St Lukes din Cleckheaton. "Nu vom tolera abuzurile imigrantilor si ii vom pedepsi aspur pe cei care incalca legile. In ultimii ani am impiedicat mai multe astfel de mariaje. De la cele 3.500 din 2004, in 2008 au existat numai 400 de astfel de ceremonii. Potrivit legilor in vigoare, cei care pacalesc sistemul isi pot petrece pana la sapte ani in inchisoare", a declarat directorul regional al politiei vamale, Jeremy Oppenheim.
Arestarile au venit dupa ce un preot a fost deconspirat deoarece a oficiat aproximativ 180 de casatorii false. Reverandul Alex Brown, in varsta de 60 de ani, a fost acuzat ca le-a permis mai multor imigranti sa se insoare cu cele care le permiteau sa ramana in tara, mai noteaza sursa citata.