luni, 17 august 2009

Pakistanezii care fac glume despre presedintele Zardari risca pana la 14 ani de inchisoare

Pakistanezii care fac glume despre presedintele Asif Ali Zardari prin mesaje pe telefonul mobil, email sau pe bloguri risca sa primeasca o pedeapsa de pana la 14 ani de inchisoare, transmite cotidianul britanic The Telegraph in pagina sa electronica, informeaza NewsIn.

Ministrul pakistanez de Interne, Rehman Malik, a anuntat ca Agentia Federala de Investigatii (FIA) a primit sarcina de a descoperi in mediul online persoanele care trimit sau posteaza bancuri
ce "calomniaza conducerea politica a tarii", in cadrul noului program
privind infractiunile informatice.

Potrivit ministrului pakistanez, aceasta masura va pedepsi autorii "afirmatiilor rau intentionate si inventate (trimise - n.red.) prin email sau mesaje telefonice impotriva conducerii" tarii.

Aceasta decizie intervine la scurt timp dupa ce presedintia a primit pe adresa de email o serie de bancuri caustice la adresa lui Zardari. Ea a fost descrisa de organizatiile pentru drepturile omului drept "draconica si autoritara".

Iata in continuare cateva dintre bancurile cu presedintele pakistanez Asif Ali Zardari care circula in Pakistan, publicate de The Telegraph.

"Teroristii l-au rapit pe mult iubitul nostru Zardari si cer o rascumparare de 5.000.000 de dolari, ori il vor arde in petrol. Va rog sa donati cat puteti. Eu am donat deja cinci litri".

"Pentru a sarbatori numirea in functia de presedinte a lui Zardari, Posta pakistaneza a lansat un nou timbru. Insa oamenii sunt confuzi: nu stiu pe ce parte trebuie sa fie scuipatul".