luni, 20 iulie 2009

Tariceanu: Proiectul lui Geoana, de a trimite un cosmonaut in spatiu, costa 2,2 miliarde de dolari

Premierul Tariceanu spune ca proiectul lui Mircea Geoana, de a trimite in spatiu un cosmonaut roman, ar costa
bugetul peste doua miliarde de dolari
si le transmite alegatorilor sa voteze PSD daca doresc sa plateasca impozite si taxe mai mari pentru a finanta proiectul liderului social-democrat.
"Domnul Geoana vorbea despre trimiterea unui cosmonaut in spatiu
, care ar putea sa ne coste, daca luati datele furnizate de Guvernul chinez, vreo 2,2 miliarde de dolari o astfel de distractie. Nu stiu la ce ne-ar folosi, decat sa aruncam pe ceva banii. (...) Cred ca, daca romanii vor dori sa aiba distractia sa vada taxele si impozitele marite in urmatorii patru ani, ar face bine atunci sa voteze PSD", a declarat Tariceanu. Afirmatia a fost facuta dupa intrevederea pe care premierul a avut-o luni cu primarul Capitalei, Sorin Oprescu, la sediul primariei, relateaza NewsIn.
In cadrul primei dezbateri publice despre oferta de guvernare PSD-PC, in data de 21 iulie, la care participa si cosmonautul Dumitru Prunariu, Mircea Geoana a spus ca Romania ar putea sa aspire sa-si trimita din nou un cosmonaut in spatiu, dar, de data aceasta, cu americanii. "Cand il vad pe dl. Prunariu, vreau sa va spun... de ce, cand am putut sa trimitem un cosmonaut in spatiu acum trei decenii, de ce nu putem sa trimitem unul cu americanii in urmatorul deceniu? De ce sa nu fim ambitiosi?", a declarat liderul social-democrat.
Geoana a spus apoi ca in Romania "lumea e cinica si blazata" si a sustinut ca si PSD este privit de catre opinia publica si de catre ziaristi cu aceeasi atitudine. "Presa nu crede in sinceritatea acestui demers", a vorbit Geoana despre programul de guvernare al PSD-PC, plangandu-se ca analistii au atacat imediat propunerea din document
de construire a 1000 de km de autostrazi.