luni, 20 iulie 2009

Vicepreşedintele Dinamo, Vasile Turcu, susţine că procurorii DNA nu au probe împotriva sa în dosarul "Opera"

Vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al Dinamo, Vasile Turcu, s-a prezentat astăzi la DNA. La ieşire, Turcu a declarat că procurorii nu au probe împotriva sa în ancheta referitoare la un contract de reparaţii semnat cu Opera Română.

Turcu a mai spus că el nu a avut nici calitatea
şi nici dreptul de a încheia contracte ce fac obiectul cercetărilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, susţinând că pentru fiecare firmă de-a sa are administratori care l-au asigurat
de legalitatea afacerii cu Opera Română. "Procurorii caută un vârf de ac într-un car cu fân", a afirmat vicepreşedintele Dinamo, care a acuzat din nou
că ancheta împotriva sa este una politică.

Vasile Turcu s-a prezentat şi pe 3 noiembrie la DNA, la ieşire el afirmând că a fost chemat în legătură cu ancheta referitoare la un contract de reparaţii semnat cu Opera Română, dar şi pentru alte dosare. Turcu a afirmat că semnat o declaraţie că este nevinovat şi că nu cunoaşte amănuntele contractului semnat de Ludovic Spiess şi de administratorul firmei care a făcut reparaţiile.

"Ludovic Spiess era un om care nu avea nevoie de bani şi nu avea nevoie să ia mită de la mine. Prima dată a fost o selecţie de oferte
pentru renovarea a trei camere la Opera Română. Ulterior, Spiess mi-a spus că a făcut rost de bani şi atunci am mai renovat alte cinci camere", a afirmat acţionarul Dinamo.

Turcu a afirmat că este doar acţionar la respectiva firmă
de construcţii, că nu ştie ce calitate are în dosarul DNA şi că nu i s-au adus la cunoştinţă învinuirile. El a spus că avocaţii săi au cerut o nouă expertiză a lucrărilor şi a criticat faptul că DNA şi-a trimis proprii experţi pentru evaluarea acestora.

Potrivit Grupului de Investigaţie Politică, compania controlată de Vasile Turcu a încheiat, în anul 2001, cu Opera Naţională un contract de reparaţii curente, în valoare de 509,34 milioane lei vechi pentru care Ministerul Culturii a plătit din bani publici, într-un final, 146,42 miliarde de lei.

Afacerea a dus la demiterea fostului şef al Operei Române, Ludovic Spiess, care, între timp, a decedat.