vineri, 27 martie 2009

Chivu, în presa italiană: „În România, cum pierzi un meci, eşti făcut «gunoi»”

Căpitanul echipei naţionale a României continuă, de la distanţă, războiul cu presa din ţara noastră, conflict început în momentul în care Chivu şi ai lui au fost catalogaţi drept o generaţie ratată.

Într-un interviu acordat cotidianului Gazzetta dello Sport, fotbalistul lui Inter a fost rugat să vorbească despre România şi despre şansele „tricolorilor” la turneul final al Europenelor din vară. Chivu nu a pierdut această ocazie şi a trimis săgeţi pline de venin la adresa presei din ţara noastră. „Chiar nu ştiu ce o să facem la Euro 2008, trebuie să fim echilibraţi. Am bătut Rusia cu 3-0! Ei bine, în România deja se vorbeşte că vom juca finala, deşi, să fim sincer, a fost doar un meci amical. Dar aşa e la noi, cum pierzi un meci, eşti făcut «gunoi»”, a spus căpitanul echipei naţionale a ţării noastre.

Crede că Italia e favorită la Europene

Chivu este conştient că grupa în care se află România este una dificilă: „Dacă vom trece de grupe, avem şanse mari să ajungem departe”. Întrebat de favoritele la câştigarea titlului european, românul crede că echipa naţională a ţării în care îşi câştigă pâinea are cele mai mari şanse. „Italia este favorită, pentru că este campioană mondială. Şi Franţa are însă şansele ei. Ar mai fi şi Germania, dar şi Spania”, a mai spus Chivu.

Atac la fosta echipă! Chivu: Roma, uită de titlu

Din câte se pare, Cristi nu mai simte nimic pentru fosta lui echipă. Transferat în vară la Inter după o „telenovelă” ce părea la un moment dat interminabilă, căpitanul „tricolorilor” a devenit între timp titular incontestabil la formaţia milaneză şi doreşte cu orice preţ să câştige primul titlu în Serie A din carieră. Deşi „nerazzurrii” au pierdut, chiar pe Meaza, cu Juventus, Chivu este în continuare convins că gruparea antrenată de Roberto Mancini nu poate rata
„il scudetto” în acest sezon şi, tocmai din acest motiv, a ţinut să dea un sfat principalei urmăritoare din capitala Italiei: „Este imposibil pentru Roma să ne ajungă. Să lase visele!”.