vineri, 27 martie 2009

Liga Campionilor trece prin "Groapa"

Dupa partida pe care Romania a castigat-o in fata Rusiei si dupa ce scandalul "bricheta" pare sa scoata mai mult foc si fum decat ar trebui, etapa din acest weekend pare ca trece in plan secund. Asta desi ea ar putea fi una decisiva pentru ierarhia Ligii I si, mai mult, pentru echipa care va avea acces mai usor in Liga Campionilor.
FC Vaslui - Steaua si Dinamo - CFR Cluj sunt doua dueluri care arata ca Liga I mai propune, din cand in cand, meciuri de la care te poti astepta sa-ti trezeasca intersul suficient de mult incat sa nu motai in fata televizorului. Cu Steaua si CFR luptandu-se pentru primul loc din campionat, cel care duce direct in grupele Ligii Campionilor, cu FC Vaslui si Dinamo duelandu-se pentru un loc de Cupa UEFA, obiectiv care, odata atins, ar fi un triumf pentru primii, esec pentru ceilalti. Cum anul trecut milionul de euro al lui Gigi Becali a mers spre Dinamo, care a stopat pe CFR din cursa pentru locul secund, si anul acesta multora dintre fanii dinamovisti le este teama de o repetare a scenariului. Numai ca, de data aceasta, in pofida declaratiilor lui Gigi Becali, cel care a spus, indirect, ca va oferi prime dinamovistilor, "cainii" vor juca pentru a mai salva ramasitele unui sezon care se anunta triumfator pentru ei. "Nu mai stimulez pe nimeni, dar nu stiu ce fac nepotii mei. Si ei sunt milionari, doar ca nu fac parte din conducerea Stelei si eu nu-i pot opri sa premieze pe cineva!", declara Gigi Becali.
In replica, Cristi Borcea a spus: "Nu vom ajuta Steaua in meciul de duminica, mai ales ca-mi doresc sa ia titlul CFR-ul si suntem si patiti de anul trecut".
Speculatiile au inceput imediat dupa aceasta declaratie, in mediile fotbalistice vehiculandu-se ideea ca Dinamo va face exact pe dos fata de acum un an, adica nu se prea va omori cu firea in partida cu CFR pentru a le lasa cale libera spre titlul de campioana! Daca insa Dinamo va invinge Clujul si Steaua va reusi sa castige la Vaslui, iar comisiile vor decide ca ros-albastrii vor mai avea trei puncte in cont de la meciul cu Rapid, atunci formatia din Ghencea va reusi performanta de a trece pe primul loc in campionat dupa ce avea un deficit de opt puncte la inceputul returului! Si Vaslui - Steaua are o istorie aparte, acum doi ani ros-albastrii impunandu-se in Moldova in urma unui joc ce a suscitat unele suspiciuni. "Il anunt
pe Gigi Becali sa-si ia gandul de la cele trei puncte. El crede ca va castiga aici, dar eu spun ca nu va reusi. Trebuie sa mergem si noi in Cupa UEFA, iar pentru asta avem nevoie de toate punctele puse in joc pe teren propriu", a declarat Porumboiu.
SANDU PANA IN 2013
Presedintele FRF a declarat ieri, pentru site-ul "www.sportulromanesc.ro", ca va candida
si la alegerile din 2009 pentru sefia federatiei, intentionand ca din 2013 sa se retraga din activitate. "In 2009 imi voi depune candidatura pentru un nou mandat, apoi ma las, la 61 de ani. S-a speculat ca Lupescu va fi inlocuitorul meu, dar nu e asa. Din 2013 nu ma va mai interesa cine va fi presedinte, daca el se va numi Lupescu, Popescu sau Ionescu", a declarat Sandu, care spune ca dupa 23 de ani la sefia FRF va fi foarte multumit de activitatea sa. "Am lasat si o sa las in urma calificarile si rezultatele de la mondiale si europene, un sediu de federatie extraordinar, un stadion talie europeana, baza de la Mogosoaia si multe altele", a mai spus Sandu, care ocupa functia de presedinte al FRF din 1990. (MIG)
Mendoza fArA naTionalA
Federatia peruana a suspendat pentru 18 luni patru jucatori ai nationalei care dupa partida cu Brazilia din preliminariile CM din 2010 au petrecut pana dimineata in compania femeilor si a bauturilor alcoolice. Pe langa Claudio Pizarro, Jefferson Farfan si Santiago Acasiete apare si numele lui Andres Mendoza, fotbalistul Stelei. Mendoza are antecedente in genul acesta de escapade, gurile rele spunand ca a fost indepartat de la FC Bruges, in 2004, tocmai din astfel de motive. (C.M.)