vineri, 27 martie 2009

Lobonţ joacă în derby-ul etapei

Duminică seară, în “Groapă”, Dinamo întâlneşte liderul campionatului, CFR Cluj, meciul fiind capital pentru fiecare din cele două părţi. “Câinii” au mare nevoie de puncte pentru a păstra şanse la locul de Champions League iar clujenii, care simt în ceafă răsuflarea steliştilor nu-şi permit alt rezultat decât victoria. De altfel chiar şi Gigi Mulţescu ştie acest lucru şi aşteaptă multe de la dinamovişti şi ca să-I sperie puţin pe clujeni le-a dat o veste proastă: Lobonţ se va reface până la ora meciului.

"Urmează două zile foarte importante pentru noi, pentru că abia aseară am reuşit să reunim tot lotul şi urmează să punem la punct toate detaliile tehnico-tactice. Avem tot lotul disponibil. Lobonţ este aproape refăcut, până la ora jocului va fi bine, după cum ne-a spus doctorul. Va fi un meci foarte disputat pentru că şi nouă şi lor ne trebuie victoria. Nu ne foloseşte nici nouă nici lor un meci nul. Va fi o partidă de care pe care, cei care vor greşi mai puţin sau cei care vor fi mai inspiraţi vor câştiga. CFR nu îşi mai permite să piardă pentru că au avut câteva meciuri mai lejere, dar acum vor fi foarte devotaţi jocului" a declarat Mulţescu, cel care recunoaşte că Dinamo trage doar pentru locul 2: "Nouă ne trebuie victoria pentru a avea în continuare şanse la locul doi. Ne-ar trebui şase puncte dacă s-ar putea. Steaua va avea de câştigat dintr-o victorie a noastră şi asta va fi o şansă pentru ei. Dar poate Steaua nu câştigă la Vaslui. Mai sunt jocuri de disputat şi cred că se vor pierde multe puncte. Până în ultima etapă se va juca fiecare obiectiv".


Clujenii vor să facă istorie în “Groapă”


De partea cealaltă, “vulpoiul” Andone ştie că fiecare punct este important atâta timp cât nu pierzi aşa că recunoaşte, cinstit, că s-ar mulţumi şi cu un egal mai ales că o victorie ar fi ceva istoric pentru ardeleni: "Un egal nu ar fi un eşec pentru noi, în condiţiile în care Steaua ar pierde la Vaslui. Mergem să facem un joc bun în Ştefan cel Mare. Ştiu că CFR nu a câştigat niciodată acolo, dar vom lupta pentru o victorie istorică. Dinamo nu s-a schimbat foarte mult de când am plecat eu de acolo. Acum, după venirea lui Mulţescu au schimbat şi sistemul de joc. Noi trebuie neapărat să ne întoarcem cu o victorie pentru că avem nevoie de trei puncte ca de aer. Trebuie să nu mai fim la fel de nervoşi ca la Iaşi. Duminică sper să câştigăm şi să ne distanţăm în clasament. Campionatul se poate câştiga şi cu un punct, e o probă de constanţă, de caracter".