sâmbătă, 21 februarie 2009

Stanga la putere

Asistam la decesul PNL". Asa ar fi trebuit sa sune anuntul mortuar al premierului. Daca dl. Tariceanu da PD-ul afara din guvern, tot ce-a mai ramas din spectrul obosit al Aliantei se duce la democrati si fiecare zi de supravietuire a guvernului Tariceanu, cu PSD ca proptea, nu mai vorbim de partener de guvernare, inseamna imputinarea liberalilor pana la moartea politica. Poate ca Tariceanu gaseste o majoritate politica in Parlament, dar majoritatea lui morala bate spre zero.

Declaratia privind decesul Aliantei face parte din stilul
"stein", pe romaneste stilul cataroi, adoptat de Tariceanu in ultima vreme - intai da cu piatra si pe urma intreaba in relatiile cu adversarii politici.

In relatia cu poporul, pomanagerul-sef Tariceanu, in continuarea povestii cu computerul-broasca pentru toti copiii, da acum locuri de munca in industria auto
"nationala", reduce contributiile sociale cu 6%, ii retrage pe "baietii nostri" din Irak si aburca Romania intre puterile economice ale Europei. Sau, mai exact, promite toate astea, in cel mai autentic stil pesedist.

La randul sau, dl. Basescu promite romanilor tararea papioanelor in praf pe strada principala, belirea imbuibatilor, sange de gusati - "oameni cu influenta in partide ajung sa se intalneasca cu procurorii". Ambele tipuri de discurs sunt de stanga, chiar stanga apasata - sa dam de la stat la oamenii muncii si sa bagam spaima in burgheji. Paradoxal (sau poate nu), Alianta D.A., care a castigat alegerile in rol de "dreapta", expune acum cu succes metodele de lupta politica ale stangii comunistoide!

Parca nici pe PSD n-a fost Basescu atat de pornit cat e acum pe liberali. Sa declari nula din start orice intelegere inca posibila intre PNL si PD, fie ea "sfanta" sau profana, sa spui ca nu negociezi cu nimeni si nimic legat de majoritatea parlamentara, in conditiile in care Associated Press anunta ca "UE urmareste cu profunda ingrijorare situatia din Romania" ... asta e atitudine de presedinte? Sau, daca nu, macar de fost lider al Aliantei? Dar, am uitat, dl. Basescu e presedinte-jucator. Cum zice si Associated Press: "Daca le arde de joaca, inseamna ca nu se ocupa de reforme, nu-i asa?"